Filtri

Filtri Filtri

Toplotne črpalke za ogrevanje in sanitarno vodo

Toplotne črpalke so zaradi njihove učinkovitosti in izredno nizke porabe električne energije vse bolj razširjena rešitev za ogrevanje in pripravo sanitarne vode v našem domu ali poslovnem objektu. 

Sonce je neizmerljivi del energije, ki se nahaja v zraku, vodi in zemlji. Najsodobnejše tehnološko dovršene toplotne črpalke nam omogočajo, da s 30% porabljene električne energije pridobimo kar 70% energije iz naštetih virov. Toplotne črpalke, ki jih zatopamo ustrezajo razpisnim pogojem za Ekosklad subvencije

1 - 30 / 35

(11 ocen)

Toplotna črpalka za sanitarno vodo vam lahko ob zglednem vzdrževanju služi lahko tudi do 20 let in več. Pri postavitvi toplotne črpalke za sanitarno vodo je zato zelo pomembno že takoj na začetku določiti primeren prostor, v katerem bo črpalka stala. Občutljive so na mraz in vlago, na kar bodite pozorni.

Kljub temu, da je začetna investicija v kvalitetno toplotno črpalko za ogrevanje zmerno višja od ostalih sistemov ogrevanja, je njena ekonomičnost čez celotno življenjsko dobo vredna začetnega vložka, ki se že čez nekaj let obrestuje v primerjavi z drugimi alternativami. Toplotne črpalke za ogrevanje so res odlična rešitev za ogrevanje bivalnih prostorov, lahko pa tudi služijo seveda tudi kot vir, ki priskrbi toplo sanitarno vodo. Tovrstne črpalke pa tudi omogočajo ohlajevanje prostorov.

Tako toplotna črpalka voda voda kot toplotna črpalka voda zrak izkoriščata vodo in njeno energijo kot toplotni vir ali celo zemljo. Ta voda lahko prihaja iz rek, podtalnega potoka, vodnjaka, vrtine itd. Prednost črpalke voda voda je tudi v njenem skoraj neslišnem delovanju. Tovrstne črpalke uporabljamo pri ogrevanju poslovnih in bivalnih objektov ter tudi pri ogrevanju sanitarne vode.

Toplotne črpalke so eden od novodobnih načinov ogrevanja, ki za svoje delovanje v veliki meri uporablja obnovljive vire energije. Ravno zato je tudi primerna za tiste, ki se želite ogrevati na okolju prijazen način. Toplotna črpalka je ekonomična in vam omogoči, da prihranite s stroški ogrevanja. Okvirna cena toplotne črpalke znaša od 4.000 € – 18.000 €/kos. V stroške je že všteta montaža. Je pa zelo odvisno od tega, kakšno toplotno črpalko izberete oziroma potrebujete.

Cenovni rang je opredeljen glede na vrsto toplotne črpalke oziroma sistema njenega delovanja. Odvisno je tudi od tega, kolikšna investicija je potrebna za pripravo terena pred namestitvijo toplotne črpalke (na primer za pripravo razvodnih sistemov, talnega gretja, ipd.) oziroma za kakšen namen boste črpalko uporabljali.

Priporočamo vam, da izkoristite subvencijo Eko sklad toplotna črpalka, ki je namenjena pri obnavljanju virov energije. Tak primer je lahko sistem ogrevanja s pomočjo toplotnih črpalk, ki so okolju prijazne. Višina subvencije Eko sklada je različna, odvisna je od več dejavnikov. V vsakem primeru pa vam je lahko povrnjenih tudi do 5.000 € ob nakupu toplotne črpalke s strani Eko sklada. Več o subvenciji Eko sklada pa si lahko preberete tudi na naši spletni strani.

Mitsubishi toplotne črpalke so zelo priljubljene in vrhunske toplotne črpalke. Blagovno znamko Mitsubishi je tudi moč kupiti v naši spletni trgovini. Mitsubishi toplotno črpalko lahko dobite brez montaž že za manj kot 7.000 pri nas. To gre za model Mitsubishi zunanja enota SUZ-SWM40VA ECODAN z močjo gretja 5 kW ter do -20 C ogrevanja do zunanje temperature.

Dostava in montaža

  • Dostavo nudimo po vsej Sloveniji

  • Montaža je vezana na pokrajine

    Na zemljevidu si lahko ogledate, kje po Sloveniji naši strokovnjaki nudijo montažo.

Preverite ali je montaža v vašem kraju možna

Zapri
  • Montaža
  • Dostava